Gerrie was altijd al bezig met knutselen en wenskaarten maken. Zij had haar zelfgemaakte kaarten te koop staan bij het VVV in Heeg. Eerst was ze gewoon bezig in de woonkamer omdat wij ook nog bezig waren met een ander bedrijfje had Oene  (Gerrie  haar echtgenoot) de garage omgebouwd tot kantoorruimte. Maar het duurde niet zolang of Gerrie kwam ook naar het kantoor; dan kon ze mooi haar spulletjes laten liggen als ze ophield en was het in huis altijd opgeruimd.

Maar er kwam steeds meer spulletjes, het buurvrouwtje Anita en Oene zijn zus Akke kwamen ook al eens bij Gerrie knutselen. Oene kwam toen met het idee om wat meer met de ruimte te doen en ook spulletjes te gaan verkopen: een winkeltje dus. Gerrie wou hier eerst niets van weten maar met de hulp van Oene zijn broer (Freerk) en zijn vrouw (Griet) hebben ze Gerrie toch zover gekregen om zich in te laten schrijven bij de Kamer van Koophandel en een BTW nummer aangevraagd.

Het werd drukker en drukker, wat natuurlijk heel erg leuk was. Maar toen kwam de gemeente om de hoek kijken. Niet dat die mensen vervelend waren, maar een winkel mocht niet in een woonwijk. Dus op zoek naar een winkelruimte, maar dat viel niet mee. Vanaf 10 januari 2006 konden we een pand huren in de Harinxmastrjitte. Na een week van erg hard werken met de hulp van buurvrouw Anita en Klaas Postma (Oene zijn zwager), konden wij op 17 januari onze winkel openen.

  Inmiddels hebben wij er al weer veel nieuwe sieraden bij gekregen in de winkel. Gerrie maakt en ontwerpt zelf veel kaartenpakketten en geeft workshops in kaarten maken. Wij doen workshops in sieraden, dit gaat op afspraak. Inmiddels verkopen we ook via internet.

Wij kregen steeds meer producten, dus werd de winkel te klein. Maar ook werden wij naar onze menig erg tegen gewerkt door de gemeente Wymbritseradiel, tegen alle afspraken in maakten zij het vaak bijna onmogelijk om de winkel te bereiken.

 

Eerst hebben we nog in Heeg gekeken voor een grotere winkel, maar dat ging niet. 

 

Op een zondagmiddag wou Gerrie even een blokje om in de luxeauto en zo kwamen wij in Makkum. Toen wij over de markt reden zagen wij een briefje achter het raam bij een heel mooi winkelpand, snel even kijken en ja hoor het leek ons wel wat.

Op maandag gebeld met de eigenaar en die zelfde middag het pand bekeken, ook hebben we gelijk maar besloten om het pand te nemen en te verhuizen van Heeg naar Makkum. In Makkum kunnen we ook boven de winkel wonen, dat is fantastisch, niet meer door weer en wind naar de winkel maar gewoon de trap af en je bent er.

Op 28 juni hebben wij de winkel deur in Heeg op slot gedaan en op 8 juli hebben wij deze weer geopend te Makkum.

 

Op de foto ziet u hoe Gerrie de winkel opent.

Nu hebben we een winkel van ruim 80 vierkante meter, dat is bijna 3x zo groot als in Heeg.

 

In februari 2010 werd Gerrie ziek, eerst dacht men dat het een griepje was, maar al snel bleek dat, dat niet het geval was. De artsen ontdekten longkanker met een uitzaaiing naar de hersens. De ziekte was zeer agressief, na verschillen bestralingen en kuren kon ze de strijd niet winnen en overleed 19 februari 2011

 

Samen hebben Gerrie en Oene afgesproken dat "Gerrie's Hobby Húske"

zou blijven bestaan. Oene gaat alleen verder, wat soms best moeilijk is.

Ons streven was en dat blijft zo, om de klant zo uitgebreid mogelijk te informeren door het zoveel mogelijk voor te doen hoe de producten werken, liefst zo goedkoop mogelijk perfecte producten te leveren, tijd hebben voor de klant, en ze een kopje koffie of thee aan te bieden.

 

Inmiddels zijn wij verhuisd naar Koudum waar wij de grootste hobbywinkel van Friesland zijn op het gebied van: wenskaarten maken, brei- en haakgarens en mozaïeken met pixelhobby. Op de foto rechts ziet u dat Sanne en Mandy, deze hebben alle twee bij ons gewerkt, de winkel openen.

 

In 2016 kregen wij moeilijkheden met de verhuurder van het pand in Koudum en gingen weer opzoek naar een andere locatie. Die hebben wij gevonden in Bolsward en opennen daar de winkel aan de Jongemastraat 15 op 20 mei 2017.

 

Tijdens de opening was het druk en erg gezellig.

Nostalgia uit Makkum kwam langs om te zingen en heel veel mensen.

Heel veel mensen op de been en ook had Sanne het er maar druk mee.

Let op, Gerrie's Hobby Húske stopt met de winkel in Bolsward, zaterdag 28 maart is de laatste

dag dat we open zijn. Naar onze mening wordt het ons onmogelijk gemaakt door de gemeente

Súdwest-Fryslân, wij hebben veel last van het onderhoud en nieuwbouw van het gemeentehuis en men

haalt bijna alle parkeerplekken weg uit de stad. Dat betekent dat veel van onze klanten niet meer

bij ons kan komen omdat onze klanten, de meesten, zijn slecht ter been zijn en al op leeftijd.

Wij betreuren het dat Bolsward voor deze mensen zeer onvriendelijk wordt.

 

Met vriendelijke groet.              Oene Ruward

 Home